vrijdag 20 september 2013

Glutenvrije tomatensoep inmaken

Weckpotten WECK 290 ml
Niets is gemakkelijker dan glutenvrije tomatensoep inmaken.
U heeft nodig:
1 kilo tomaten
0,5 liter water
1 groentebouillonblokje (glutenvrij)
1 ui
1 theelepel suiker
1 eetlepel tomatenketchup (glutenvrij)
boter

Heel veel producten die u koopt zijn glutenvrij. U hoeft echt niet altijd naar reformwinkels te gaan.

Snij de ui in kleine stukken en bak deze aan in de boter.
Was de tomaten en snijd ze in vieren.
Ik ontvel de tomaten nooit omdat dat veel werk is. Zodra de soep klaar is doe ik deze gewoon door een zeef.
Voeg het water, bouillonblokje, tomaten, suiker en tomatenketchup toe.
Laat de soep ongeveer 20 minuutjes koken totdat de tomaten gaar zijn.
Zeef de soep en doe deze in gesteriliseerde weckpotten.
Maak de soep in, in een inmaakketel of grote pan op 90 graden gedurende 30 minuten.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen